Selecteer een pagina

Huis Kopen in Spanje en de Hypotheek Regels

Het kopen van een huis in Spanje kan een spannend avontuur zijn, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de hypotheekregels die hierbij horen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

1. Financiering

In Spanje kun je als buitenlander maximaal 70% van de waarde van de woning financieren. Dit betekent dat je minimaal 30% van de aankoopwaarde zelf moet inbrengen.

2. NIE-nummer

Spaanse banken vereisen een geldige verblijfsvergunning voor Spanje, als je daar een huis wilt kopen. Je hebt daar een NIE-nummer voor nodig. Dit nummer is essentieel voor het uitvoeren van transacties in Spanje, vooral bij het kopen van onroerend goed.

3. Documenten

Een hypotheek in Spanje vraagt om een aantal documenten die je moet aanleveren, zoals:
– recente loonstroken,
– IB-aangiften,
– recente bankafschriften,
– bewijs van adres in Nederland, en
– bewijs van eventuele leningen of schulden.

4. Looptijd van de Hypotheek

Een hypotheek in Spanje heeft een maximale looptijd van 25 jaar voor niet-residenten. De maximale leeftijd om een hypotheek af te sluiten is 75 jaar.

5. Type Hypotheek

Spanje kent alleen een annuïteitenhypotheek, oftewel een hypotheeklening waarbij je gedurende de looptijd van de lening vaste maandelijkse betalingen doet.

Het kopen van een huis in Spanje kan een geweldige ervaring zijn, maar het is belangrijk om jezelf goed te informeren en voor te bereiden.
Zorg ervoor dat je alle regels en vereisten begrijpt voordat je de sprong waagt.
Uiteraard kunnen wij jou hier bij helpen, neem gerust contact met ons op.