Selecteer een pagina

[av_image src=’https://www.abcombee.nl/wp-content/uploads/2019/08/Blog_goed_werkgeverschap.jpg’ attachment=’2147′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dagelijks zijn werknemers voor hun werkgever onderweg. Dit kan woon-werkverkeer zijn, een medewerker die lunch haalt voor zijn collega’s, maar ook een personeelsuitje. Door uitspraken van de Hoge Raad is de aansprakelijkheid van werkgevers voor werknemers die onderweg zijn steeds verder aangescherpt. In de jurisprudentie is bepaald dat werkgeversaansprakelijkheid verder gaat dan de verplichting om te zorgen voor een veilige werkplek en veilige gereedschappen. In het kader van ‘goed werkgeverschap’ moet een werkgever zijn werknemers ook voldoende beschermen als zij voor hun werk deelnemen aan het verkeer. Dit geldt niet alleen als medewerkers in de auto zitten, maar ook als ze gebruik maken van het openbaar vervoer, de fiets of als ze te voet voor hun werk reizen.

Wat is goed werkgeverschap?
In het recht is vastgelegd dat een werkgever zich als goed werkgever moet gedragen. Een aantal beginselen bepalen of een werkgever hieraan voldoet. Een werkgever zal bijvoorbeeld zorgvuldig moeten zijn in de beslissingen die worden genomen. Daarnaast moeten medewerkers kunnen vertrouwen in hun werkgever. Een ander onderdeel van goed werkgeverschap is dat een werkgever moet zorgen voor een behoorlijke verzekering. Krijgt een medewerker te maken met een ongeval die in verband staat met het werk, dan is het van groot belang dat je als werkgever een goede en passende verzekering hebt.

Financiële risico’s
Voor werkgevers brengen de uitspraken van de Hoge Raad grote financiële risico’s met zich mee. Zij lopen namelijk het risico aansprakelijk te worden gesteld voor ongevallen die verband houden met het werk waarbij medewerkers betrokken zijn. Heb je geen goede verzekering afgesloten? Dan draai je als werkgever zelf op voor de schade die de medewerker oploopt. In het geval van letselschade kunnen de kosten flink oplopen.

Wat is een goede verzekering?
Vaak is een ongeval met een motorrijtuig niet gedekt op de reguliere aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). En een ongevallenverzekering vergoedt de schade vaak maar voor een deel. Daarom zijn deze verzekeringen vaak niet afdoende om te voldoen aan de eisen van goed werkgeverschap. Daarom is het van belang dat je als werkgever een Verkeersschadeverzekering Voor Werknemers afsluit. Deze verzekering staat in de markt ook bekend als de Wegam/Wegas.

Met de Verkeersschadeverzekering Voor Werknemers heb je dekking voor schades die je medewerkers en jezelf lijden door een verkeers- of arbeidsongeval tijdens werktijd. Hiermee is deze verzekering een belangrijke aanvulling op de AVB en de ongevallenverzekering. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je in geval van schade een hoop ellende, en gedraag je jezelf op verzekeringsgebied volgens de rechtspraak als goed werkgever.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de Verkeersschadeverzekering Voor Werknemers? Klik dan hier.

Bron: ASR
[/av_textblock]

[av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]