Selecteer een pagina

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Alimentatie betalen na echtscheiding is in Nederland alleen voor gehuwden vastgelegd in de wet. Voor mensen die samenwonen is er bij uit elkaar gaan geen wettelijke alimentatieregeling voor de partner die niet in eigen onderhoud kan voorzien. Samenwoonpartners zullen na het uit elkaar gaan ieder voor zichzelf moeten zorgen.

Het komt regelmatig voor dat een stel geen toegevoegde waarde ziet in een boterbriefje, maar wel graag goed voor elkaar wil zorgen. Vooral als er kinderen zijn en één van de partners minder gaat werken. Ze maken dan vaak een samenlevingsovereenkomst en testamenten, zodat bij overlijden de langstlevende alle bezittingen kan behouden. Maar ook een clausule in de samenlevingsovereenkomst die bij echtscheiding recht geeft op een toelage voor levensonderhoud wordt vaak opgenomen.

Of er behoefte is aan alimentatie bij één van de partners en voldoende draagkracht bij de andere partner, wordt dan bepaald door aan te sluiten bij de regels en normen die voor gehuwden zijn opgesteld. Bij eventueel uit elkaar gaan moet de alimentatie nog wel vastgesteld worden, maar de basis is gelegd. Het geeft de rust en zekerheid dat uw zaken goed geregeld zijn.

Heeft u al een samenlevingsovereenkomst waarbij de zorg voor elkaar goed wordt vastgelegd? Wij helpen u graag bij het opstellen van een overeenkomst of een aanvullende clausule bij uw huidige contract.

Bron: Notamail 2016/63
[/av_textblock]

[av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]