Selecteer een pagina

Verzekeringen voor de horeca

Ieder horecabedrijf is anders. Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico’s dan een caféhouder. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de horeca kiest u – samen met je adviseur – uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw bedrijf.
 1. AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING (AVB)
  Belangrijk voor bijvoorbeeld:
  • Schade aan jassen, tassen, kleding en andere spullen van gasten die in de garderobe achterblijven. Op de AVB is dit risico tot € 1.000,- meeverzekerd;
  • Schade die de ondernemer of een medewerker toebrengt aan kleding of spullen van gasten, bijvoorbeeld door met koffie of wijn te morsen;
  • Schade die een gast ondervindt wanneer zij of hij in het restaurant of café uitglijdt over een natte vloer of struikelt over spullen.
 2. INVENTARIS/GOEDERENVERZEKERING
  Belangrijk, bijvoorbeeld in het geval van:
  • een brand in de keuken;
  • kortsluiting (wat in de horeca relatief veel voorkomt).
 3. VERZEKERING VOOR VERZUIM…
  Belangrijk, want zieke werknemers kosten hun werkgever geld en aandacht:
  • Volgens de horeca-cao moet de werkgever in het eerste ziektejaar 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%.
   Maar loondoorbetaling is niet de enige kostenpost. De online verzuimtool rekenen alle kosten mee.
  • Veel werkgevers zijn zich niet bewust van wat er allemaal komt kijken bij het voorkomen van ziek personeel en het goed begeleiden van het verzuim- en re-integratieproces.
   Graag wijs ik je dan meteen even op:
   • de bijzondere mogelijkheid van een arbotarief op basis van loonsom;
   • de horecacoach Verzuim & Personeel die met haar branchekennis werkgevers helpt bij het voorkomen en beperken van verzuim.
  • … EN ONGEVALLEN
   Ook belangrijk: in 2021 maakte 4,9% van de werknemers in de horeca een ongeval mee, terwijl dat percentage voor alle Nederlandse werknemers bij elkaar ‘slechts’ 2,6% bedraagt.
   De Ongevallenverzekering Collectief geeft financiële dekking en een vergoeding om medewerkers weer aan de slag te krijgen (van kosten van omscholing tot aanpassing van de werkplekVolgens de horeca-cao moet de werkgever in het eerste ziektejaar 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%.
 4. BEDRIJFSSCHADEVERZEKERING
  Belangrijk, want een horecazaak die noodgedwongen moet sluiten – als gevolg van brand, inbraak of wateroverlast – verdient geen geld, terwijl vaste kosten zoals huur en salarissen doorlopen.
 5. ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSVERZEKERING
  Belangrijk, want nog altijd hebben verontrustend weinig ondernemers een AOV. De AOV biedt financiële zekerheid én preventieve diensten, zoals een persoonlijke coach.