Verzekeringen voor de horeca
Ieder horecabedrijf is anders. Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico’s dan een caféhouder. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de horeca kiest u – samen met je adviseur – uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw bedrijf.
- AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING (AVB)
Belangrijk voor bijvoorbeeld:-
Schade aan jassen, tassen, kleding en andere spullen van gasten die in de garderobe achterblijven. Op de AVB is dit risico tot € 1.000,- meeverzekerd;
-
Schade die de ondernemer of een medewerker toebrengt aan kleding of spullen van gasten, bijvoorbeeld door met koffie of wijn te morsen;
-
Schade die een gast ondervindt wanneer zij of hij in het restaurant of café uitglijdt over een natte vloer of struikelt over spullen.
-
- INVENTARIS/GOEDERENVERZEKERING
Belangrijk, bijvoorbeeld in het geval van:- een brand in de keuken;
- kortsluiting (wat in de horeca relatief veel voorkomt).
- VERZEKERING VOOR VERZUIM…
Belangrijk, want zieke werknemers kosten hun werkgever geld en aandacht:- Volgens de horeca-cao moet de werkgever in het eerste ziektejaar 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%.
Maar loondoorbetaling is niet de enige kostenpost. De online verzuimtool rekenen alle kosten mee. - Veel werkgevers zijn zich niet bewust van wat er allemaal komt kijken bij het voorkomen van ziek personeel en het goed begeleiden van het verzuim- en re-integratieproces.
Graag wijs ik je dan meteen even op:- de bijzondere mogelijkheid van een arbotarief op basis van loonsom;
- de horecacoach Verzuim & Personeel die met haar branchekennis werkgevers helpt bij het voorkomen en beperken van verzuim.
- … EN ONGEVALLEN
Ook belangrijk: in 2021 maakte 4,9% van de werknemers in de horeca een ongeval mee, terwijl dat percentage voor alle Nederlandse werknemers bij elkaar ‘slechts’ 2,6% bedraagt.
De Ongevallenverzekering Collectief geeft financiële dekking en een vergoeding om medewerkers weer aan de slag te krijgen (van kosten van omscholing tot aanpassing van de werkplekVolgens de horeca-cao moet de werkgever in het eerste ziektejaar 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%.
- Volgens de horeca-cao moet de werkgever in het eerste ziektejaar 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%.
- BEDRIJFSSCHADEVERZEKERING
Belangrijk, want een horecazaak die noodgedwongen moet sluiten – als gevolg van brand, inbraak of wateroverlast – verdient geen geld, terwijl vaste kosten zoals huur en salarissen doorlopen. - ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSVERZEKERING
Belangrijk, want nog altijd hebben verontrustend weinig ondernemers een AOV. De AOV biedt financiële zekerheid én preventieve diensten, zoals een persoonlijke coach.