Selecteer een pagina

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Een annuleringsverzekering keert uit als je door omstandigheden niet op vakantie kunt. De dekking lijkt beperkt, maar bij een annulering ben je er blij mee.

Vakantie is belangrijk. Er even een paar dagen of weken tussenuit brengt volledige ontspanning en laadt de batterij weer op. Je boekt je vakantie bij goede gezondheid, maar wat als je door ziekte toch niet op vakantie kunt? Zonder een annuleringsverzekering sta je zelf voor de kosten. Je wordt eigenlijk dubbel gestraft. Je kunt niet op vakantie en je bent de reissom ook nog kwijt. Tegen dit risico kun jij jezelf en je gezin verzekeren door het afsluiten van een annuleringsverzekering.

Wanneer kun je aanspraak maken op een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering keert uit als je door omstandigheden niet op vakantie kunt. Ook als je de vakantie eerder af moet breken heb je recht op een compensatie. Je krijgt in dat geval de niet genoten vakantiedagen vergoed. Hierdoor kan een annuleringsverzekering in bepaalde gevallen ook uit voor een last-minute vakantie. De gebruikelijke gebeurtenissen die recht geven op een compensatie van de annuleringskosten zijn:

  • Ernstige ziekte van jezelf of naaste familie
  • Het overlijden van de verzekerde
  • Overlijden van een naaste familielid
  • Onverwachte zwangerschap
  • Onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband
  • Het aangeboden krijgen van een baan
  • Ernstige schade aan je woonhuis

Er zijn nog meer redenen om te annuleren waarbij je ook een uitkering krijgt, maar bovenstaande zijn de belangrijkste. Per verzekeraar verschilt het welke annuleringsredenen recht geven op een compensatie.

Wanneer is er sprake van een naaste familielid?

Hiermee wordt niet bedoeld een neef waar je een warme band mee hebt. Meestal gaat het om een familielid uit de eerste of tweede graad. Familie in de eerste graad zijn je ouders en je kinderen, maar ook je schoonouders en een schoondochter of een schoonzoon. Met tweede graad bedoelen verzekeraars vaak:

  • Broers en zussen
  • Opa’en oma’s
  • Kleinkinderen
  • Stiefzussen en stiefbroers

Plus natuurlijk ook weer de schoonfamilie, namelijk zwagers en schoonzussen.

Wacht niet te lang met het afsluiten van de annuleringsverzekering

Zorg voor een annuleringsverzekering binnen één week na het boeken van de vakantie. Langer wachten kan tot gevolg hebben dat je verzekering niet meer af te sluiten is met een volledige dekking. Verzekeraars willen namelijk voorkomen dat je alsnog een annuleringsverzekering afsluit omdat je door een bepaalde situatie een grotere kans hebt om de vakantie nog te moeten annuleren. Er zijn verzekeraars die een langere termijn van bijvoorbeeld 14 dagen hanteren. Neem het zekere voor het onzekere en zorg voor de verzekering binnen 7 dagen. De reisverzekering kan nog vlak vóór vertrek.

Hoe toon je aan dat je moet annuleren?

Bij het annuleren vraagt de verzekeraar jou om aan te tonen dat je niet meer op vakantie kunt. Dit kan met een doktersverklaring waaruit de medische complicaties blijken. Bij overlijden van een naaste familielid kan het leed aangetoond worden met een kopie van de overlijdensverklaring. Bij de diverse redenen om te annuleren kan de verzekeraar vragen om andere bewijsstukken. Bij scheiding kan de verzekeraar vragen om een echtscheidingsconvenant. Als deze nog niet gereed is, zal de verzekeraar andere bewijsstukken vragen.
[/av_textblock]

[av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]